OM MALIN

Malin med sina stutar 🙂

Om mig

Jag är född och uppvuxen i nordvästra Skåne och bor med min familj på en gård på Hallandsåsen. Vi har köttdjur och sysslar en del med självhushållning.

Till vardags arbetar jag som teknikinformatör och skriver manualer för höghastighetsmaskiner till tryckeribranschen. Jag har en varierande tjänst där jag får arbeta med både text och bild.

Jag växte upp i en läsande familj. Vi var ofta på biblioteket och jag lärde mig att läsa själv, tidigt. Min fantasi har alltid varit välutvecklad och någon gång på lågstadiet skrev jag min första saga. Sedan dess har skrivandet varit en del av mitt liv och funnits där i bakgrunden som en drivkraft och del av mig som jag inte utforskat fullt ut.

När jag hamnade i ett vägskäl i livet blev valet enkelt, jag ville bevisa för mig själv att jag kan skriva. Jag skrev en novell som jag fick publicerad i Året runt och sedan sökte jag och kom in på Österlens folkhögskola. Efter det rullade det på med skrivkurser och i juni 2020 blev jag färdig skrivpedagog på Skurups folkhögskola.

I maj 2022 debuterade jag med min humoristiska feelgoodroman Berätta en detalj.